Färsk spenatsallad med dadlar & mandel

30 MIN

5 PERSONER

En fantastiskt god och lättlagad sallad som är inspirerad av recept från Jerusalem, perfekt till somriga middagar eller till picknicken. Vad sägs om färsk babyspenat, dadlar, rostad mandel, sumak och pitabrödskrutonger med Maishas Smörigt Spread. Vi lovar att den är så god att ni kommer att göra den många gånger om!

Ingredienser

- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 rödlök
- 150 g urkärnade dadlar
- nypa salt


- 3 st pitabröd, riven i småbitar
- 30 g Smörigt Spread
- 1 msk olivolja
- 100 g mandel, grovdelad
- 2,5-3 tsk sumak
- 0,5-1 tsk chiliflingor
- 1,5-2 ml salt


- 200 g färskt babyspenat
- 2-3 msk färsk citronjuice
- 1 msk olivolja
- nypa salt

Gör Såhär

STEG 1
1. Dela rödlöken i halvor och skiva tunt 2. Dela dadlarna i mindre bitar 3. Blanda vinäger, rödlök, dadlar och en nypa salt väl i en skål och låt stå i ca 20 min
STEG 2
4. Värm Smörigt Spread och 1 msk olja i en stekpanna på mellanhög värme. Tillsätt pitabrödsbitarna och rör runt väl. Stek dem under omrörning tills de börjar få färg. Tillsätt mandeln och rosta dem ihop med pitabrödet tills brödet är krispigt och gyllenbrunt och mandeln rostad. 5. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt sumak, chiliflingor och salt och rör om. Låt svalna något.
Fram till hit går det jättebra att förbereda salladen.
STEG 3
6. Precis innan servering, blanda ihop spenat, pitabröd- och mandelmix plus dadel- och rödlöksmixen på ett stort fat. Ringla över 1 msk olivolja och citronjuicen och en nypa salt. Vänd ihop.
Servera och njut!

TIPS!

SKAPARE!

Maisha Deli, justerat recept från Leah Koenig.